dIENSTEN Farwol

Als uitvaart- en begrafenisonderneemsters zijn wij er met jou voor de overledene. Wij vinden het belangrijk dat wij de juiste zorg en hulp kunnen aanbieden. Farwol Uitvaartbegeleiding biedt de volgende diensten aan.

‘Uitvaartverzorging zoals het moet zijn”

AANGIFTE VAN OVERLIJDEN

Wettelijk dient binnen zes werkdagen, vanaf het moment van overlijden, aangifte gedaan te worden bij de Burgerlijke Stand binnen de gemeente waar iemand is overleden. De woongemeente krijgt hiervan automatisch bericht. T.b.v. de uitvaart ontvangen wij een ‘verlof tot begraven of cremeren’ en voor de nabestaanden een overlijdensakte. Deze is nodig voor verschillende instanties. Lees hier meer informatie over het doen van aangifte. 

VERZORGING VAN DE OVERLEDENE

De overledene heeft de hoofdrol. Daarbij hoort een respectvolle lichamelijke verzorging. Dit kunnen de nabestaanden zelf doen of samen met ons. Als er bijzonderheden zijn overleggen we of externe hulp noodzakelijk is.

 

opbaring

De opbaring kan in een aula in de buurt of in een familiekamer bij een uitvaartcentrum plaatsvinden. Maar dit kan ook gewoon thuis. Daarbij kan er gekozen worden voor een traditionele (d.m.v. koeling) of natuurlijke (d.m.v. graszoden en/of zakjes m.b.v. BIO SAC 200) opbaring.

PLANNING UITVAART

Samen stellen we een passend afscheid samen. Hierbij zijn geen verplichtingen. Wel zijn er veel keuzes te maken. Te denken valt aan:

 • Bestemming: begraven of cremeren
 • ‘Omhulsel’: kist, plank en/of wade
 • Locatie: thuis, kerk, aula etc.
 • Vervoer: voor het overbrengen en tijdens de dag van de uitvaart
 • Rouwdrukwerk: kaarten en/of bedankkaarten
 • Advertentie in de krant of ander medium
 • Bloemen
 • Catering

Wij stellen voor de nabestaanden een kostenbegroting op en houden deze bij. Indien nodig nemen wij contact op met de verzekeraar of begrafenisvereniging. Daarnaast onderhouden wij de contacten met diverse betrokkenen, zoals bijvoorbeeld medewerkers van de locatie, leveranciers etc.

dag van de uitvaart

Nabestaanden en alle betrokken partijen ontvangen een draaiboek c.q. planning. Op deze dag zijn wij er om nabestaanden te begeleiden en fungeren we als aanspreekpunt voor derden.

  

nazorg

 • Nabespreking uitvaart
 • Afhalen van de as bij het crematorium (optioneel)
 • Bedankkaartjes en/of advertentie verzorgen (optioneel)
 • Grafmonument of urn regelen, aanvragen van vergunning (optioneel)

Wat nabestaanden over Farwol zeggen

“Sietske heeft ons heel goed geholpen met de begrafenis van Melle. Niet alleen denkt ze mee met en om de nabestaanden, maar ze helpt ook met dingen die vergeten worden.

Het puddingbroodje was een heel mooi gebaar. Wie Melle goed kende weet wat dit gebaar betekent.” 

Familie Veneman

“Sietske heeft ons op geduldige en liefdevolle wijze begeleid en ze heeft er perfect voor gezorgd dat we de kaart en uitvaart kregen die René had gewenst.”

Carla & kinderen

“Bij Sietske gaat alles heel natuurlijk.”

ADRES

It Ferset 17, Makkum

Openingstijden

Dagelijks van 8.00 tot 17.00 uur Telefonisch 24/7h bereikbaar
op 06 51 09 56 20 

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?