farwol 

Uitvaartbegeleiding zoals het moet zijn

Diensten van Farwol

Als uitvaartbegeleider ben ik er mét jou/jullie voor de overledene. Ik vind het belangrijk dat ik de juiste zorg en hulp kan bieden van een goede kwaliteit. Mocht er iets zijn wat ik zelf niet kan doen, dan zoeken we samen naar een geschikte oplossing. Ik bied de volgende diensten aan:

AANGIFTE VAN OVERLIJDEN

Wettelijk dient binnen zes werkdagen vanaf moment van overlijden aangifte gedaan te worden bij de Burgerlijke Stand binnen de gemeente waar iemand is overleden. De woongemeente krijgt hiervan automatisch bericht. T.b.v. de uitvaart ontvang ik een ‘verlof tot begraven of cremeren’ en voor jou/jullie een overlijdensakte, deze is nodig voor verschillende instanties.

VERZORGING VAN DE OVERLEDENE

De overledene heeft de hoofdrol: daarbij hoort een respectvolle lichamelijke verzorging. De verzorging kun(nen) je/jullie zelf doen of samen met mij. Als er bijzonderheden zijn overleggen we of er externe hulp noodzakelijk is.

 

opbaring

De opbaring kan in een aula in de buurt of in een familiekamer bij een uitvaartcentrum maar ook gewoon thuis. Daarbij kan gekozen worden voor traditioneel (d.m.v. koeling) of natuurlijk (graszoden en/of zakjes m.b.v. BIO SAC 200).

PLANNING UITVAART

Samen stellen we een passend afscheid samen. Hierbij zijn geen verplichtingen, maar er zijn veel keuzes te maken. Te denken valt aan:

 • Bestemming: begraven of cremeren
 • ‘Omhulsel’: kist, plank en/of wade
 • Locatie (thuis, kerk, aula etc.)
 • Vervoer (overbrengen, vervoer dag van de uitvaart)
 • Rouwdrukwerk (kaarten en/of bedankkaarten)
 • Advertentie in de krant of ander medium
 • Bloemen
 • Catering                            

Ik stel voor jou/jullie een kostenbegroting op en houd deze bij. Indien nodig neem ik contact op met de verzekeraar of begrafenisvereniging. Daarnaast onderhoud ik de contacten met medewerkers van de locatie, leveranciers etc.

dag van de uitvaart

Jij/jullie en alle betrokken partijen ontvangen een draaiboek c.q. planning. Op deze dag ben ik er om jou/jullie te begeleiden en aanspreekpunt voor derden.

  

nazorg

 • Nabespreking uitvaart
 • Afhalen van de as bij crematorium (optioneel)
 • Bedankkaartjes en/of advertentie (optioneel)
 • Grafmonument/aanvragen vergunning of urn (optioneel)

dIENSTEN

Als uitvaartbegeleider ben ik er mét jou/jullie voor de overledene. Ik vind het belangrijk dat ik de juiste zorg en hulp kan bieden…

Over mij

Ik ben Sietske jaspers-Dijkstra

Geboren en getogen Friezin. Als dochter uit een ondernemersgezin zit het organiseren bij mij in het bloed.

Vanaf het moment dat ik de middelbare school verliet, begon bij mij de zoektocht naar ‘wat ik wilde worden als ik later groot was’. Ik hield van tekenen en details, maar ook de medische wereld vond ik erg interessant. Uiteindelijk ontdekte ik als juridisch secretaresse mijn kwaliteiten in administratie, dienstverlening en het contact met mensen.

Mooie woorden over Farwol

Sietske ik wens je heel veel succes en ik hoop dat je vele mensen mag bijstaan tijdens het regelen van de uitvaart voor hun dierbaren. Je bent lief, zorgzaam, en kunt goed luisteren, met deze kwaliteiten gaat het vast helemaal goed komen met Farwol

“Bij Sietske gaat alles heel natuurlijk”

“It ein fan eltse reis is it paad werom”

Contact?

Je kunt me bereiken via telefoon of mail, ik sta je graag persoonlijk te woord.

06-51095620

4 + 15 =

ADRES

It Ferset 17, Makkum

Openingstijden

Dagelijks van 8.00 tot 17.00 uur telefonisch 24/7

Email

info@farwol.nl

Bel Farwol
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?