Over Sietske

Mijn naam is Sietske Jaspers-Dijkstra, een geboren en getogen Friezin. Graag vertel ik je meer over mijn rol als uitvaart- en begrafenisonderneemster bij Farwol.

Sietske Jaspers-Dijkstra

Vanaf het moment dat ik de middelbare school verliet, begon de zoektocht naar ‘wat ik wilde worden als ik later groot was’. Ik hield van tekenen en details, maar ook de medische wereld vond ik erg interessant. Uiteindelijk ontdekte ik als juridische secretaresse mijn kwaliteiten in administratie, dienstverlening en het contact met mensen. Uit de opleiding bleek dat het vak uitvaartbegeleider helemaal niet altijd zwaar en moeilijk is, maar juist dankbaar en waardevol. Maar ook dat er nog veel onwetendheid is bij mensen, iets waar ik graag in wil ondersteunen.

Tijdens de zoektocht kwam ook de suggestie voor begrafenisondernemer en de uitvaartzorg naar voren, maar op dat moment – jong als ik toen was – zag ik daar niks in. Onbewust is er toen iets ‘geplant’ en kwam dit steeds weer opborrelen als er iets anders op mijn pad kwam.

Een erkende opleiding

Na de komst van onze twee zoons kreeg ik meer tijd en de gedachte om weer naar school te gaan liet mij niet los. In 2019 heb ik de knoop
doorgehakt en ben ik de opleiding bij GaandeweG Uitvaarteducatie gaan volgen.

 

Mijn hart en passie

Iedere uitvaart is uniek: traditioneel (kerkelijk of niet-kerkelijk) en persoonlijk. Ik werk samen met de naasten en heb geen commerciële belangen. Bij het regelen van een afscheid wordt er veel van de naasten gevraagd. Ik vind het belangrijk om duidelijkheid en helderheid te bieden over de mogelijkheden en de daarbij behorende kosten. De keuzes zelf zijn aan de nabestaanden.


Met een goed gevoel terugkijken op een afscheid dat past bij de overledene, met aandacht en kwaliteit, dat is waar ik mijn hart en passie voor wil inzetten!

Wat nabestaanden
over Farwol zeggen