over Sietske

Mijn naam is Sietske Jaspers-Dijkstra, een geboren en getogen Friezin. Graag vertel ik je meer over mijn rol als uitvaart- en begrafenisonderneemster bij Farwol. 

Rust en aandacht

Oprecht en vertrouwd

Oog voor details en kwaliteit

Sietske Jaspers-Dijkstra

Vanaf het moment dat ik de middelbare school verliet, begon de zoektocht naar ‘wat ik wilde worden als ik later groot was’. Ik hield van tekenen en details, maar ook de medische wereld vond ik erg interessant. Uiteindelijk ontdekte ik als juridische secretaresse mijn kwaliteiten in administratie, dienstverlening en het contact met mensen.

Tijdens de zoektocht kwam ook de suggestie voor begrafenisondernemer en de uitvaartzorg naar voren, maar op dat moment – jong als ik toen was – zag ik daar niks in. Onbewust is er toen iets ‘geplant’ en kwam dit steeds weer opborrelen als er iets ander op mijn pad kwam.

Een erkende opleiding

Na de komst van onze twee zoons kreeg ik meer tijd en de gedachte om weer naar school te gaan liet mij niet los. In 2019 heb ik de knoop doorgehakt en ben ik de opleiding bij GaandeweG Uitvaareducatie gaan volgen. Uit de opleiding bleek dat het vak uitvaartbegeleider helemaal niet altijd zwaar en moeilijk is, maar juist dankbaar en waardevol. Maar ook dat er nog veel onwetendheid is bij mensen, iets waar ik graag in wil ondersteunen.

Mijn hart en passie

Iedere uitvaart is uniek: traditioneel (kerkelijk of niet-kerkelijk) en persoonlijk. Ik werk samen met de naasten en heb geen commerciële belangen. Bij het regelen van een afscheid wordt er veel van de naasten gevraagd. Ik vind het belangrijk om duidelijkheid en helderheid te bieden over de mogelijkheden en de daarbij behorende kosten. De keuzes zelf zijn aan de nabestaanden.

Met een goed gevoel terugkijken op een afscheid dat past bij de overledene, met aandacht en kwaliteit, dat is waar ik mijn hart en passie voor wil inzetten!

Wat nabestaanden over Farwol zeggen

“Sietske heeft ons heel goed geholpen met de begrafenis van Melle. Niet alleen denkt ze mee met en om de nabestaanden, maar ze helpt ook met dingen die vergeten worden.

Het puddingbroodje was een heel mooi gebaar. Wie Melle goed kende weet wat dit gebaar betekent.” 

Familie Veneman

“Sietske heeft ons op geduldige en liefdevolle wijze begeleid en ze heeft er perfect voor gezorgd dat we de kaart en uitvaart kregen die René had gewenst.”

Carla & kinderen

“Bij Sietske gaat alles heel natuurlijk.”

ADRES

It Ferset 17, Makkum

 

Openingstijden

Dagelijks van 8.00 tot 17.00 uur Telefonisch 24/7 bereikbaar
op 06 51 09 56 20

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?