Over Alie

Mijn naam is Alie Postma-Kooistra, een geboren en getogen Makkumer. Graag vertel ik je meer over mijn rol als uitvaart- en begrafenisonderneemster bij Farwol.

Met passie

Voor de mens, het leven en dit vak maar vooral aandacht voor de mens, ben ik de gepassioneerde uitvaartbegeleider die ik nu ben.

 In 2017 zei ik na een sobere uitvaart van mijn lieve beppe Alie. “Ooit ga ik dit werk doen. Maar dan anders. Echt heel anders. Veel persoonlijker, flexibeler, en vooral met oprechte aandacht voor een ieder die met het verlies moeten dealen. En zonder blik op de klok.”

Nu ik begeleider bij afscheid ben, weet ik dat dit geen vak is, maar pure passie. Je kan nog zoveel leren, maar omgaan met mensen leer je niet. Dat moet je voelen. Als je meevoelt hoe belangrijk het is dat rouwenden tijd en rust krijgen om het verlies te doorleven kun je hen helpen op een manier die daar recht aan doet.

Met liefde voor het leven, een vleugje humor waar het kan, begeleid ik families voor en na een overlijden. Het hoeft niet meer zo strak, het mag ingevuld worden op de manier waar je je goed bij voelt. Wat ik zo mooi vind aan dit vak? Dat ik iets mag betekenen voor de medemens. Dat je in korte tijd zo intiem betrokken raakt bij families, dat je voor een week onderdeel bent van het gezin bent.

Uitvaartbegeleider zijn betekent voor mij meer dan het regelen van een uitvaart. Uiteraard moet de uitvaart goed geregeld worden, dat spreekt voor zich. Maar daarnaast voelt het als mijn taak om zowel praktische en emotionele ondersteuning te bieden rond een verlies.

Afgelopen jaren mocht ik gezinnen bijstaan na een verlies. Als ik dan na afloop hoor dat ik van hun verdrietigste moment een mooi, kostbaar moment heb gemaakt, dan weet ik waarom ik van dit vak hou.

In dit mooie vak kan ik vanuit mijn hart van betekenis zijn voor anderen. Ik ontmoet mensen op één van de kwetsbaarste momenten in hun leven. En dat is echt héél bijzonder en zo ontzettend waardevol voor mij. Dit voelt voor mij elke keer weer als een groot voorrecht

Dank jullie wel allemaal voor het vertrouwen.

Wat nabestaanden
over Farwol zeggen