over alie

Mijn naam is Alie Postma-Kooistra, een geboren en getogen Makkumer. Graag vertel ik je meer over mijn rol als uitvaart- en begrafenisonderneemster bij Farwol.

Warm en persoonlijk

Betrokken en oprecht

Transparant

Alie Postma-Kooistra

Mijn naam is Alie Postma-Kooistra, een geboren en getogen Makkumer. Als enig dochter groeide ik op in een boerengezin van 4 kinderen. Gehuwd en trotse moeder van drie jongens. Inmiddels alweer 21 jaar werkzaam bij de gemeente SWF op het secretariaat Openbare Ruimte, waar ik nog steeds iedere dag met ontzettend veel plezier werk. Maar toch miste ik nog iets. Ik wilde graag iets voor mijn medemens doen. Om iets voor een ander te kunnen betekenen.

 

Ieder mens waardig en uniek

Op de uitvaart van mijn beppe een paar jaar geleden, zag ik hoe koel, zakelijk en onverschillig de uitvaartbegeleider zijn werk uitvoerde. Dat deed ons als naasten ontzettend veel verdriet. Dit had mijn lieve beppe niet verdiend, immers ieder mens verdient een waardig en uniek afscheid.

Dit heeft mij doen besluiten om in 2018 de opleiding uitvaartbegeleider te gaan volgen. Maar de belangrijkste drive om deze stap te maken, is het feit dat het een ontzettend dankbaar beroep is. Je kunt echt het verschil maken.  

Zorg, steun en persoonlijke aandacht

Tijdens een van de moeilijkste en kwetsbaarste perioden in hun leven, mag ik samen met Sietske overledenen en hun naasten bijstaan. Bij ze zijn, troost en steun geven. Wij nemen de naasten graag de belangrijkste praktische zorgen uit handen. Begeleiden in het maken van keuzes. Ideeën en suggesties aanreiken waar iemand zelf niet zo snel aan denkt, maar waarmee de uitvaart nog persoonlijker wordt. Zonder deze op welke manier dan ook te beïnvloeden.

“Immers de kern van uitvaartbegeleiding is: wij hebben de vragen en de naasten hebben de antwoorden”

Wat nabestaanden over Farwol zeggen

“Sietske heeft ons heel goed geholpen met de begrafenis van Melle. Niet alleen denkt ze mee met en om de nabestaanden, maar ze helpt ook met dingen die vergeten worden.

Het puddingbroodje was een heel mooi gebaar. Wie Melle goed kende weet wat dit gebaar betekent.”

Familie Veneman

“Sietske heeft ons op geduldige en liefdevolle wijze begeleid en ze heeft er perfect voor gezorgd dat we de kaart en uitvaart kregen die René had gewenst.”

 

Carla & kinderen

“Bij Sietske gaat alles heel natuurlijk.”

ADRES

It Ferset 17, Makkum

Openingstijden

Dagelijks van 8.00 tot 17.00 uur Telefonisch 24/7h bereikbaar
op 06 51 09 56 20

 

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?