Over Farwol

Farwol Uitvaartbegeleiding is een uitvaart- en begrafenisonderneming met een persoonlijke en
betrokken aanpak.

Farwol Uitvaartbegeleiding

“Farwol is de Friese vertaling voor “vaarwel”, oftewel afscheid nemen. Afscheid nemen is voor iedereen anders. Soms verwacht maar vaker onverwacht. Als nabestaande komt er veel op je af. Ineens moet je van alles regelen en keuzes maken. Het helpt enorm als er rust, ruimte en duidelijkheid is voor alles wat daarbij komt kijken. De uitvaartbegeleider is hierbij een belangrijke en vooral dankbare schakel.

“Samen sta je sterker”: vanuit Farwol Uitvaartbegeleiding werk ik, Sietske Jaspers-Dijkstra, samen met Alie Postma-Kooistra. We hebben dezelfde opleiding gevolgd en delen dezelfde visie: ieder mens is bijzonder en uniek en daarmee ook elk afscheid. Onze antwoorden liggen bij de naasten en wij mogen hen daarin begeleiden.

Betrokken, persoonlijk en voor elk budget

Iedereen heeft een andere kijk op de uitvaart, voortkomend uit traditie, geloof of eigen invulling. Wij houden rekening met de wensen van de overledene én van de nabestaanden.  

Ons werkgebied ligt voornamelijk in Zuidwest-Friesland. Zo zijn wij onder andere actief in Makkum, Bolsward, Sneek, Franeker, Leeuwarden en Heerenveen.

Missie

Betrokkenheid en met aandacht voor de wensen van de overledene en nabestaanden, samen een passend afscheid organiseren. Dat is de missie van Farwol Uitvaartbegeleiding.

“Ik vind het belangrijk dat men met een goed gevoel kan terugkijken op het afscheid. Je kunt heel goed op een creatieve manier een mooi en persoonlijk afscheid realiseren:­ als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan”

Sietske Jaspers-Dijkstra

Iedere uitvaart is uniek: traditioneel (kerkelijk of niet-kerkelijk) en persoonlijk. Ik werk samen met de naasten en heb geen commerciële belangen. Bij het regelen van een afscheid wordt er veel van de naasten gevraagd. Ik vind het belangrijk om duidelijkheid en helderheid te bieden over de mogelijkheden en de daarbij behorende kosten. De keuzes zelf zijn aan de nabestaanden.  

Met een goed gevoel terugkijken op een afscheid dat past bij de overledene, met aandacht en kwaliteit, dat is waar ik mijn hart en passie voor wil inzetten!

Alie Postma-Kooistra

Tijdens een van de moeilijkste en kwetsbaarste perioden in hun leven, mag ik samen met Sietske overledenen en hun naasten bijstaan. Bij ze zijn, troost en steun geven. Wij nemen de naasten graag de belangrijkste praktische zorgen uit handen. Begeleiden in het maken van keuzes. Ideeën en suggesties aanreiken waar iemand zelf niet zo snel aan denkt, maar waarmee de uitvaart nog persoonlijker wordt. Zonder deze op welke manier dan ook te beïnvloeden.

Wat nabestaanden
over Farwol zeggen